Twój sklep ekologiczny
wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Kosmetyki / Siła natury » Kosmetyki Siła Natury » Pielęgnacja twarzy i ciała Siła Natury » Oleje Siła Natury » NATURALNY OLEJ Z PESTEK MALIN
NATURALNY OLEJ Z PESTEK MALINNATURALNY OLEJ Z PESTEK MALIN
NATURALNY OLEJ Z PESTEK MALINNATURALNY OLEJ Z PESTEK MALIN

NATURALNY OLEJ Z PESTEK MALIN

Koszt wysyłki: od 12.00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier Poczta Polska 48 - 12.80 zł
InPost Paczkomaty24 - 12.29 zł
Kurier InPost - 12.15 zł
Odbiór osobisty ul. Wiśniowieckiego 66 33-300 Nowy Sącz - 0.00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 12.00 zł

Numer katalogowy: 123

Stan magazynowy:

Waga: 0,00 kg

Cena brutto: 22.00 zł

Cena netto: 17.89 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Naturalny olej z pestek malin

 

Olej z pestek lub nasion malin jest jednym z najciekawszych i najbardziej wszechstronnym olejkiem jaki można stosować w naturalnej pielęgnacji skóry. Pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno. Metoda tłoczenia na zimno jest najstarszą z metod pozyskiwania tłuszczu z nasion roślin oleistych. Bardzo istotną rolę w przebiegu tego zdarzenia odgrywa temperatura surowca i otoczenia, w którym zachodzi. Temperatura nie może być zbyt wysoka, aby nie zniwelować właściwości pozyskiwanego oleju. Wydobyty w ten sposób olejek malinowy ma niezwykły owocowy zapach i ciemnożółty kolor. Charakteryzuje się lekką, aksamitną konsystencją. W swoim składzie ma drogocenne kwasy Omega-6 oraz Omega-3. Są to podstawowe budulce warstwy lipidowej skóry. W związku z tym przejawia właściwości nawilżające i uelastyczniające skórę. Olejek ten jest idealny ponieważ świetnie radzi sobie w pielęgnacji skóry na noc jak i na dzień pod makijaż.

 

Właściwości olejku z pestek malin

 

Właściwości dobroczynne olejku z malin są niezwykle szerokie. Jest on niezbędny i niezastąpiony w kosmetyczce nie tylko każdej kobiety - może być też stosowany przez mężczyzn – nic nie stoi na przeszkodzie! Olejek z nasion malin jest niezwykle bogaty w witaminy A i B. Doskonale nawilża i natłuszcza skórę nie powodując przy tym zatykania porów. Wzmacnia warstwę lipidową skóry, a co za tym idzie, stymuluje produkcję kolagenu i elastyny, których z biegiem lat każdemu tak bardzo brakuje. Dzięki swoim właściwościom nawilżającym ochrania skórę przed nadmierną utratą wody. Rewelacyjnie radzi sobie w walce z trądzikiem, a to dzięki swoim właściwościom łagodzącym, przeciwzapalnym i regenerującym. Jest doskonałym antyoksydantem czyli neutralizatorem wolnych rodników. A te z kolei są toksycznymi związkami i ubocznymi skutkami jakie zachodzą w procesach biochemicznych organizmu powodując uszkodzenia materiału genetycznego w ludzkim ciele. Dodatkowym atutem olejku z pestek malin jest fakt, iż doskonale radzi sobie z regulacją gruczołów łojotokowych, które odpowiedzialne są za nadmierne wydzielanie sebum. Ma działanie antybakteryjne oraz antyseptyczne, czyli niszczące mikroorganizmy. Kolejnym pozytywem olejku z pestek malin jest niwelowanie wszelkiego rodzaju przebarwień występujących na skórze, rozjaśnianie jej i hamowanie produkcji melaniny. Genialnie sprawdza się w przypadku nadmiernej ekspozycji skóry na promienie słoneczne. Innymi słowy łagodzi podrażnienia powstałe na skutek długotrwałego przebywania na słońcu. Jak już wiadomo jest doskonałym blokerem promieni UV dzięki zawartości naturalnych filtrów pochodzenia roślinnego. Swoje zastosowanie ma również w pielęgnacji typowo na noc. I tu w szczególności dla osób, którym zdarza się spać na boku. W związku z tym skóra twarzy narażona jest na różne naciski przez co może się odkształcać i mogą pogłębiać się zmarszczki. Olejek stosowany na noc pozwoli skórze się uelastycznić, zregenerować i wygładzić. Warto używać olejku na noc ponieważ właśnie nocą proces regeneracyjny jest znacznie szybszy. Fenomenalnie sprawdza się również w stosowaniu na włosy, szczególnie te charakteryzujące się dużą porowatością. Olej z nasion malin nadaje włosom blask i siłę, a po suchych, zniszczonych i niesfornych włosach nie ma ani śladu. Rewelacyjne uczucie odświeżenia i nawilżenia da się odczuć stosując olej jako wcierkę w skórę głowy.

 

Czym jest Siła Natury?

 

Inspiracją do powstania marki Siła Natury jest piękno przyrody znajdujące się w sercu Beskidu niskiego. Lasy, zielone polany i dziko żyjące zwierzęta to krajobraz naszej codzienności, którym chcemy się podzielić z innymi. Jesteśmy częścią natury – zamiast z nią walczyć, zacznijmy czerpać z Jej źródła. Przyroda choć niepozorna, od czasu do czasu pokazuje swoją moc. Podjęliśmy więc próbę okiełznania tej dzikiej energii, zamykając ją w naszych produktach. Przy ich tworzeniu używamy tylko naturalnych, przyjaznych środowisku składników. Dołącz do naszej zielonej brygady i daj się porwać Sile Natury.

 

Stosowanie: bezpośrednio na oczyszczoną twarz,skórę, jako dodatek do kosmetyków. Polecany dla każdego typu cery.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

Składniki: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil.

Pojemność: 30 ml

 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Pozostałe produkty z kategorii
NATURALNY OLEJ Z MARULI 30ml

NATURALNY OLEJ Z MARULI 30ml

28.00 zł brutto22.76 zł netto
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu