Twój sklep ekologiczny
wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » Kosmetyki / Siła natury » Kosmetyki Siła Natury » Pielęgnacja twarzy i ciała Siła Natury » Oleje Siła Natury » NATURALNY OLEJ Z MARULI 30ml
NATURALNY OLEJ Z MARULI 30mlNATURALNY OLEJ Z MARULI 30ml
NATURALNY OLEJ Z MARULI 30mlNATURALNY OLEJ Z MARULI 30ml

NATURALNY OLEJ Z MARULI 30ml

Koszt wysyłki: od 12.00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier Poczta Polska 48 - 12.80 zł
InPost Paczkomaty24 - 12.29 zł
Kurier InPost - 12.15 zł
Odbiór osobisty ul. Wiśniowieckiego 66 33-300 Nowy Sącz - 0.00 zł
Poczta Polska Odbiór w punkcie - 12.00 zł

Numer katalogowy: 120

Stan magazynowy:

Stan produktu: Nowy

Waga: 0,08 kg

Cena brutto: 28.00 zł

Cena netto: 22.76 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)

Naturalny olej z maruli Siła Natury

 

Charakterystyka oleju z maruli


 

Olej marula to kolejny niezwykły dar jakim obdarzyła nas natura. Olej marula ma szerokie zastosowanie w pielęgnacji skóry, ale także włosów. Bardzo ważną kwestią, którą trzeba wiedzieć przed zakupem tego oleju jest różnica pomiędzy olejem a olejkiem. Olejem jest tłuszcz roślinny pozyskany z rośliny lub jej nasion bez żądnych innych domieszek. Taki czysty olej pozyskuje się w procesie tłoczenia na zimno. Natomiast olejkami są mieszaniny kilku różnych olei. Olejki w odróżnieniu od olejów mają znacznie wyrazistszy zapach.


 

Olej z maruli – czym jest?

 

Marula to egzotyczne drzewo występujące na południu Afryki. Często nazywane jest drzewem słoni, a to dlatego, że słonie uwielbiają zajadać owoce tego drzewa oraz jego liście. Drzewo dobrze rośnie w nasłonecznionym i delikatnie wilgotnym miejscu. Owoce maruli są wielkości cytryny, w środku znajduje się soczysty miąższ oraz dużo nasion. Smak tego owocu również przypomina cytrynę ponieważ jest kwaśny i ma dużo witaminy C. Zapach maruli przypomina woń cytryny z alkoholem, który wabi zwierzęta między innymi słonie. Nasiona tego owocu są dosyć duże i twarde i właśnie z nich najczęściej pozyskiwany jest olej. Zastosowanie oleju marula jest bardzo szerokie, a sam olej charakteryzuje się lekką konsystencją i delikatnym zapachem. Olej marula ma dużą zawartość witaminy C i E, kwasów omega 9 oraz flawonoidów. Dzięki tym składnikom po zastosowaniu oleju odczuć można satysfakcjonujące nawilżenie skóry. Regularne używanie oleju z maruli pozwoli zauważyć odbudowujące i odmładzające działanie. Olej z maruli ma właściwości odżywcze, regenerujące oraz nawilżające, dlatego często jest składnikiem kremów, balsamów, odżywek do włosów czy pomadek do ust.
 

 

Właściwości oleju marula


 

Olej marula nie należy do bardzo znanych olei stosowanych w pielęgnacji. Ma on bardzo szerokie działanie antyoksydacyjne a co za tym idzie jest idealny do dla osób chcący jak najdłużej zachować młody wygląd skóry. Delikatna konsystencja i lekka formuła oleju sprawia, że nadaje się on do użytku nawet pod oczy. I właśnie stosując go na te partie twarzy zniweluje efekt cieni pod oczami. Kolejną nieoceniona właściwością oleju z maruli jest fakt, iż nie zatyka porów dzięki czemu nadaje się do każdego rodzaju skóry. Olej z maruli doskonale sprawdza się jako środek do demakijażu jednak po tym zabiegu należy dodatkowo oczyścić skórę przed nałożeniem kremu. Wybornie sprawdza się w walce z bliznami i rozstępami oraz cellulitem. Aby olej mógł zadziałać należy wmasować go w pożądane miejsca na ciele. Stosowany na świeże blizny wpłynie na ich elastyczność i sprawi, że blizna stanie się niewidoczna. Olej z maruli doskonale sprawdza się jako środek nawilżający więc można nim smarować przesuszone skórki wokół paznokci lub suche i szorstkie łokcie czy kolana. Można również dodawać olej do peelingów co dodatkowo wzmocni efekt gładkości i nawilżenia.

Olej z maruli można używać również do pielęgnacji odbudowy suchych i zniszczonych włosów. Doskonałą metodą na poprawę kondycji włosów z udziałem oleju z maruli jest ich olejowanie. Należy zabieg ten wykonywać przynajmniej raz w tygodniu poprzez wtarcie oleju na całej długości włosów na godzinę przed umyciem. Dla mniej zniszczonych włosów wystarczy jedynie kropla oleju użyta na końcówki podczas ich stylizacji.

Olej z maruli po użyciu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce. Dzięki prawidłowemu przechowywaniu zachowa na dłużej swoje cenne właściwości.


 

Czym jest Siła Natury?

 

Inspiracją do powstania marki Siła Natury jest piękno przyrody znajdujące się w sercu Beskidu niskiego. Lasy, zielone polany i dziko żyjące zwierzęta to krajobraz naszej codzienności, którym chcemy się podzielić z innymi. Jesteśmy częścią natury – zamiast z nią walczyć, zacznijmy czerpać z Jej źródła. Przyroda choć niepozorna, od czasu do czasu pokazuje swoją moc. Podjęliśmy więc próbę okiełznania tej dzikiej energii, zamykając ją w naszych produktach. Przy ich tworzeniu używamy tylko naturalnych, przyjaznych środowisku składników. Dołącz do naszej zielonej brygady i daj się porwać Sile Natury.
 

Stosowanie: bezpośrednio na oczyszczoną skórę, jako dodatek do kosmetyków. Polecany dla każdego typu skóry.

 

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

 

Składniki: Selerocarya Birrea (Marula) Seed Oil.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.


Pozostałe produkty z kategorii
NATURALNY OLEJ Z PESTEK MALIN

NATURALNY OLEJ Z PESTEK MALIN

22.00 zł brutto17.89 zł netto
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu